Tussentijdse cijfers
A5 Administratie Quick Tips

Zijn tussentijdse cijfers een must?

Had jij het ook zo druk voor de zomer? Of heb je lekkere omzet behaald in juli en augustus? Dan wil je zeker weten wat je tussentijdse cijfers zijn!

Veel ondernemers kijken alleen maar naar hun banksaldo. Als het saldo hoog genoeg is of blijft stijgen dan ben je wellicht al tevreden. Helaas moet ik je daarbij uit een droom helpen. Je hebt meer informatie nodig om goed te kunnen ondernemen.

Als je toegang hebt tot “Mijn-A5”, dan heb je overal je tussentijdse cijfers bij de hand. In de Exact Online-app zie je direct je banksaldo, je omzet, het resultaat maar ook je debiteuren en crediteuren. Ook is een vergelijking met vorig jaar standaard opgenomen in “Mijn-A5”.

De tussentijdse cijfers kun je gebruiken om direct actie te ondernemen. Stuur je bij op omzet of moet je juist meer kosten maken? Daarbij is het verstandig om samen met ons te kijken naar hoe hoog je resultaat is, hoeveel investeringen je hebt gedaan en of het niet verstandig is om dit jaar nog aanvullende investeringen te doen. Wellicht kun je met een extra investering voldoen aan de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek?

De kleinschaligheidsinvesteringsaftrek is snel verdiend. Je maakt al gebruik van de investeringsaftrek als je in 1 jaar minimaal € 2.401,- maar maximaal € 323.544,- investeert in je onderneming.

Dus kijk snel even naar je huidige investeringen en koop die laptop of het kantoormeubilair dit jaar nog!