Aangifte
A5 Administratie Aangifte

Aangifte – Welke spullen moet ik verzamelen?

Daar is die weer! Die lastige accountant die van alles van me nodig heeft voor de aangifte. Documenten, administratie, klappers en jaaropgaves. Waar had ik die allemaal gelegd? En wat moet ie allemaal hebben?! Nou eigenlijk vrij weinig!

Als ZPP’er is je administratie vaker het ondergeschoven kindje. De klappers liggen ergens op zolder en al die blauwe brieven op het ongeopende stapeltje post. En dan ook nog die aangifte doen! Als particulier moet je de Belastingaangifte natuurlijk ook doen. Dat kan je toch zelf ook wel!? Of sla je dat avondje puzzelen over en laat je de aangifte doen door een accountant?

Maar wat moet je dan allemaal aanleveren? Voor de meeste mensen zijn de volgende documenten al voldoende:

  • Jaaropgaves werkgever
  • Administratie van je bedrijf
  • Jaaropgaves van je bankrekeningen en je hypotheek
  • WOZ beschikking van je woning(en).

Is dat echt alles?! Jazeker, tenzij je nog iets bijzonders hebt zoals een pensioenuitkering.

Als ZZP’er breng je vaak gedurende het jaar al stukken naar de accountant, moet je die dan nu weer aanleveren voor de aangifte? Heeft die toen geen kopieën gemaakt? Wij scannen alles, zodat je het niet opnieuw hoeft aan te leveren. Zo hebben we meer tijd om te laten zien wat we doen en kunnen we samen de aangifte indienen.

Doordat jij alles al gedurende het jaar secuur hebt opgestuurd naar het boekhoudpakket is de aangifte niet alleen maar cijfers doorgeven aan de blauwe brigade. We leggen je direct uit hoe je ervoor staat.